fbpx

Ρεφλεξολογία - Ανακλαστική Ζωνοθεραπεία Άκρου Πόδα

Η Ρεφλεξολογία ή επι τω ελληνικότερον Ανακλαστική Ζωνοθεραπεία Άκρου Πόδα, είναι μια φυσική συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας, με ιστορία 5.000 ετών. Τοιχογραφίες στην αρχαία Αίγυπτο δείχνουν θεραπευτές να ασκούν πιέσεις με τα δάχτυλά τους στα πέλματα των θεραπευόμενών τους.
Ιστορικά ο θεμελιωτής της ζωνοθεραπείας ήταν ο ιατρός ΩΡΛ Dr. William Fidtzerald. Επινόησε τον χωρισμό του ανθρώπινου σώματος σε 10 ζώνες και υπέθεσε ότι κάθε ζώνη "ελέγχει" και σχετίζεται με τα όργανα που βρίσκονται κατά μήκος της.
Η σύγχρονη κλασική Ρεφλεξολογία δημιουργήθηκε και διαδόθηκε από την νοσηλεύτρια Eunice Ingham η οποία εργαζόταν ως φυσιοθεραπεύτρια στον Dr. Joe Shelby Riley. O Dr. Riley γνώριζε τις εργασίες του Fidgerald και αυτό βοήθησε την Ingham να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της θεωρίας του Fidgerald και να την εξελίξει. Αποτύπωσε τα όργανα του σώματος στα πέλματα, δημιουργώντας τους πρώτους εμπειρικούς χάρτες.
Η Ρεφλεξολογία πλέον μελετάται κλινικά ως προς την αποτελεσματικότητά της, παρά τον αρχικό σκεπτικισμό των ιατρών. Κάτι που έχει μια δόση ειρωνείας αν λάβουμε υπόψην μας ότι ένας ΩΡΛ και μια φυσιοθεραπεύτρια παρέδωσαν μια πολύτιμη κληρονομιά, συστηματοποιώντας μια μέθοδο φυσικής θεραπείας 5000 ετών.
Στην πράξη, σε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας, ο λήπτης είναι σε ημικλινή θέση (σε πολυθρόνα ή κρεβάτι με γυμνές τις πατούσες. Το πρώτο μέρος της συνεδρίας αφορά την χαλάρωση των δομών των πελμάτων (οστά, σύνδεσμοι, περιτονία, μύες κλπ). Σε αυτό συμβάλλει και το γενικότερο περιβάλλον στο χώρο συνεδριών (χαλαρωτική μουσική, χαμηλός ζεστός φωτισμός, κατάλληλη θερμοκρασία κλπ).
Κατά το κύριο μέρος της συνεδρίας, ο ρεφλεξολόγος ασκεί ειδικούς χειρισμούς (που δεν έχουν σχέση με το απλό μασάζ ποδιών) με σκοπό να αναζητήσει και να εντοπίσει σημεία στο πέλμα τα οποία έχουν διαφοροποιημένη υφή ή προκαλούν οξύ πόνο στον λήπτη. Στα σημεία αυτά, ο ρεφλεξολόγος επιμένει ιδιαίτερα μιας και μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες από μία ή δύο συνεδρίες για να "λυθεί" το σημείο και να ξεκινήσει η διεργασία εξισορρόπησης στο αντίστοιχο όργανο ή δομή.
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, ο ρεφλεξολόγος κλείνει τη συνεδρία με χαλαρωτικούς στα πέλματα χειρισμούς. Στο στάδιο αυτό γίνεται χρήση χαλαρωτικών αιθερίων ελαίων, ενώ επικουρικά - και εφόσον απαιτείται - εφαρμόζεται μια σύντομη συνεδρία ΗΘΣΣ (Ηλεκτρομαγνητική Θεραπεία Στοχευμένων Συχνοτήτων) συμβατή με τα ευρήματα της ρεφλεξολογίας.
Ενδεικτικά ο συνδυασμός Ρεφλεξολογίας και ΗΘΣΣ βοηθάει πάρα πολύ σε:
- Πεπτικό Σύστημα για αντιμετώπιση διαταραχών πέψης, και απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων
- Μυοσκελετικό Σύστημα (ώμος, γόνατο, μέση κλπ) για ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους
- Ήπαρ, Νεφρά, Παχύ Έντερο και Πνεύμονες για βελτιστοποίηση των διαδικασιών αποτοξίνωσης και καθαρισμού
- Ψυχο-Νευρο-Ενδόκρινο-Άνοσολογικό άξονα για συνολική ρύθμιση του οργανισμού και του ψυχισμού
Μια συνεδρία ρεφλεξολογίας διαρκεί από 45 έως 90 λεπτά (μαζί με ΗΘΣΣ) και μπορεί να επαναληφθεί μέχρι 3 φορές την εβδομάδα (πρωτόκολλο "εφόδου" ή αρχικής ρυθμιστικής σειράς) για τον πρώτο μήνα. Από το δεύτερο μήνα οι συνεδρίες αραιώνονται σε 4 (1 την εβδομάδα) και από τον τρίτο μήνα περνάμε σε φάση συντήρησης δηλαδή 1 συνεδρία το μήνα.
Οι χρόνοι και ο αριθμός των συνεδριών είναι καθαρά ενδεικτικός, αφορά ολοκληρωμένη θεραπεία σε επίμονες/χρόνιες διαταραχές
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας, και άμεσα ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Συσκευές Βιοσυντονισμού

για προσωπική χρήση

DEVITA ENERGY

287,50

DEVITA RITM

580,00

DEVITA AP

580,00

DEVITA RITM BASE

540,00

DEVITA AP BASE

540,00

Για προσωπική & επαγγελματική χρήση

Devita BRT

1.950,00

DEVITA COSMO

495,00

Devita DePuls+

980,00

Για επαγγελματική χρήση

Deta Pharma

2.250,00

Deta-UDT

850,00

Deta Professional

7.750,00

Έχετε κάποια ερώτηση;

error: Content is protected !!